Šią savaitę (iki 09.19): Imuniteto dienos - multivitaminams -40%

Europinių alyvmedžių lapų ekstraktas

Europinių alyvmedžių lapų ekstraktas

Viduržemio jūros regione alyvuogių medžių lapai tradiciškai naudojami kaip dietos dalis, ar vaistų bei maisto papildų komponentai. Alyvuogių lapuose gausu organizmui naudingų junginių, tokių kaip oleaceinas ir oleuropeinas, vadinamų polifenoliais. Polifenoliai yra natūralūs junginiai, esantys augaluose ir pasižymintys stipriomis antioksidacinėmis savybėmis. Atlikti tyrimai rodo, kad jie gali padėti apsisaugoti nuo daugelio lėtinių neinfekcinių ligų, tokių kaip širdies ir kraujagyslių sistemos ar onkologinės ligos. Polifenolių junginiai, esantys alyvuogių lapų ekstraktuose, gali turėti keletą privalumų kalbant apie sveikatą. Pavyzdžiui, jie gali padėti sumažinti cholesterolio kiekį ir kraujo spaudimą, padėti sumažinti antsvorį. Atlikti moksliniai tyrimai su gyvūnais bei atliekami tyrimai su žmonėmis rodo vis daugiau potencialių polifenolių naudų organizmui. Alyvuogių lapų ekstraktas dėl savo naudingųjų savybių dažnai naudojamas kuriant šiuolaikinius maisto papildus sveikatingumui ir grožiui.

  • Susalit E, Agus N, Effendi I, Tjandrawinata RR, Nofiarny D, Perrinjaquet-Moccetti T, Verbruggen M. Olive (Olea europaea) leaf extract effective in patients with stage-1 hypertension: comparison with Captopril. Phytomedicine. 2011 Feb 15;18(4):251-8. doi: 10.1016/j.phymed.2010.08.016. Epub 2010 Oct 30. PMID: 21036583.
  • Lockyer S, Rowland I, Spencer JPE, Yaqoob P, Stonehouse W. Impact of phenolic-rich olive leaf extract on blood pressure, plasma lipids and inflammatory markers: a randomised controlled trial. Eur J Nutr. 2017 Jun;56(4):1421-1432. doi: 10.1007/s00394-016-1188-y. Epub 2016 Mar 7. PMID: 26951205; PMCID: PMC5486627.
  • Hadrich F, Mahmoudi A, Bouallagui Z, Feki I, Isoda H, Feve B, Sayadi S. Evaluation of hypocholesterolemic effect of oleuropein in cholesterol-fed rats. Chem Biol Interact. 2016 May 25;252:54-60. doi: 10.1016/j.cbi.2016.03.026. Epub 2016 Mar 23. PMID: 27019295.
  • Kuem N, Song SJ, Yu R, Yun JW, Park T. Oleuropein attenuates visceral adiposity in high-fat diet-induced obese mice through the modulation of WNT10b- and galanin-mediated signalings. Mol Nutr Food Res. 2014 Nov;58(11):2166-76. doi: 10.1002/mnfr.201400159. Epub 2014 Sep 16. PMID: 25104077.
  • Olmez E, Vural K, Gok S, Ozturk Z, Kayalar H, Ayhan S, Var A. Olive Leaf Extract Improves the Atherogenic Lipid Profile in Rats Fed a High Cholesterol Diet. Phytother Res. 2015 Oct;29(10):1652-7. doi: 10.1002/ptr.5445. Epub 2015 Aug 29. PMID: 26328503.
  • Perrinjaquet-Moccetti T, Busjahn A, Schmidlin C, Schmidt A, Bradl B, Aydogan C. Food supplementation with an olive (Olea europaea L.) leaf extract reduces blood pressure in borderline hypertensive monozygotic twins. Phytother Res. 2008 Sep;22(9):1239-42. doi: 10.1002/ptr.2455. PMID: 18729245.
  • de Bock M, Derraik JG, Brennan CM, Biggs JB, Morgan PE, Hodgkinson SC, Hofman PL, Cutfield WS. Olive (Olea europaea L.) leaf polyphenols improve insulin sensitivity in middle-aged overweight men: a randomized, placebo-controlled, crossover trial. PLoS One. 2013;8(3):e57622. doi: 10.1371/journal.pone.0057622. Epub 2013 Mar 13. PMID: 23516412; PMCID: PMC3596374.
Išsirink papildus, kurie tau tinka labiausiai:
Mūsų produktai
sapiens.lt puslapyje yra naudojami slapukai. Naršydami toliau svetainėje Jūs sutinkate su būtinaisiais slapukais, kurie automatiškai nustatomi tam, kad svetainė veiktų tinkamai ir jų išjungti negalite. Visi slapukai apibūdinti ir jų sąrašas pateiktas žemiau esančioje nuorodoje. Sutikimą galėsite bet kada atšaukti, o slapukus ištrinti. Sužinokite daugiau